Logo

Wat kost een kunstgras valondergrond?

Lees hier alles over prijs van een kunstgras valondergrond!

kunstgras kopen speeltoestellen

Als je interesse hebt in een kunstgras valondergrond, ben je vast ook benieuwd wat de kosten hiervan zijn. De kosten van kunstgras valondergronden lopen sterk uit een, omdat er ontzettend veel mogelijk is! Op deze pagina lees je welke aspecten een rol spelen in de uiteindelijke prijs van een kunstgras valondergrond.

Wat kost een kunstgras valondergrond?

De kosten van een kunstgras valondergrond worden door een aantal elementen bepaald. Om een kunstgras valondergrond aan te leggen, die helemaal aan jouw wensen voldoet, maken we altijd een ontwerp op maat. Zo bepalen we samen met jou welk type kunstgras we zullen aanleggen en wat de creatieve invulling van de valondergronden moet worden. Zo kunnen we bijvoorbeeld thema’s verwerken in de kunstgras ondergronden, met het gebruik van gekleurde kunstgrasfiguren.

De kosten van jouw kunstgras valondergrond hangen ook af van de gewenste oppervlakte en valhoogte van het aanwezige speeltoestel of de aanwezige speeltoestellen. Als valdempende ondergrond voor speeltoestellen staat veiligheid natuurlijk altijd voorop!

In het overzicht hieronder lees je wat de richtprijzen zijn van de verschillende elementen, die horen bij het aanleggen van een kunstgras valondergrond.

Kunstgras Ondergrond Schoolplein

Kunstgras valondergronden: Vario realiseert totaalprojecten

Bij Vario realiseren we totaalprojecten. Dat betekent dat we kunstgras valondergronden van A tot Z aan kunnen leggen. Dit begint vaak met het verwijderen van de bestaande ondergrond, waarna we een perfecte nieuwe ondergrond voor het kunstgras voorbereiden. We installeren een valdempende onderlaag, waar we vervolgens het kunstgras op installeren. Het kunstgras strooien we in met speciaal zand. Dit geeft stabiliteit aan het kunstgras. In het onderstaande prijsoverzicht geven we een prijsindicatie af voor het leveren en aanbrengen van valveilig kunstgras, let wel, in deze richtprijs is nog geen grondwerk opgenomen.

Kunstgras-speelplaats
springen, vliegen, vallen & weer doorgaan!

Kunstgras valondergronden:
vraag ons Vario-team om advies op maat!

Wil je meer weten over de vele mogelijkheden van kunstgras valondergronden? Neem dan even contact op met ons Vario-team! We beantwoorden graag al je vragen over onze veilige speelvloeren. We helpen je graag aan een ontwerp op maat, zodat jij straks beschikt over de perfecte kleurrijke en vooral veilige speelondergrond!

Richtprijzen kunstgras valondergonden 2019

Het systeem

Valhoogte

Richtprijs per m2

Royal Grass® LSR, zonder valdemping

- Tot 60 cm.

€ 40,00 excl. BTW

Royal Grass® LSR, shockpad 25 mm

- Tot 141 cm.

€ 59,00 excl. BTW

Royal Grass® LSR, shockpad 35 mm

- Tot 180 cm.

€ 62,00 excl. BTW

Royal Grass® LSR, shockpad 45 mm

- Tot 230 cm.

€ 67,00 excl. BTW

Royal Grass® LSR, shockpad 55 mm

- Tot 272 cm.

€ 72,00 excl. BTW

Royal Grass® LSR, shockpad 70 mm

- Tot 311 cm.

€ 78,00 excl. BTW


Materiaal

* De richtprijs is gebaseerd op de standaard kleur groen. Inclusief de valdemping en indien nodig toebehoren, 25 kg infill zand, 2 K-PU lijm en lijmband.

* Kunstgras kleuren geel, rood, blauw, zwart en wit zijn beschikbaar voor een meerprijs van € 1,50 p/m2.

Installatie

Met de installatie gaan we er vanuit dat het grondwerk klaar is. Daaronder verstaan we dat er een fundering met minimaal 20 cm M3C of betongranulaat (gradatie 0-4mm) aanwezig is en de ondergrond voldoende drainage heeft zodat het water wordt afgevoerd. Vario adviseert om drainage toe te passen onder elke valondergrond. De fundering dient op ± 1 cm geprofileerd klaar te liggen.

Uit te voeren werkzaamheden door Vario:

 • Het aantrillen en fijnprofileren van de ondergrond
 • De aanleg van valdemping en kunstgras
 • Het fixeren van kunstgras aan de ondergrond
 • Het rondom afwerken van het speelveld
 • Een schone en nette oplevering van het project.

Uitgangspunten & voorwaarden

Prijzen zijn geldig vanaf 50 m2.

 • Prijzen vanaf 125 m2 op aanvraag
 • De onderbouw dient verdicht gereed te liggen op ± 1 cm
 • Werkterrein dient goed toegankelijk te zijn
 • Figuren, logo’s en belijningen zijn op aanvraag en zijn dus niet in de bovenstaande eenheidsprijzen opgenomen kunstgras bestaat uit een Polyethyleen kunstgras met een poolhoogte van 24 mm.
 • Voor heuvels en afwijkende vormen (cirkels, gebogen vormen of hoeken <50 graden uitgaande van een hoek van 90 graden) wordt er een toeslag op het materiaal en installatie berekend van ± 15%
 • Producten zijn gecertificeerd conform NEN-EN 1177:2008
 • Prijzen voor de uitvoering van grondwerk zijn op aanvraag.
 • Prijzen zijn exclusief BTW en geldig t/m 31 december 2019 (prijswijzigingen onder voorbehoud).


Contact opnemen

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem contact op!

Tijd voor actie

Kunnen wij je helpen met meer informatie, een offerte of bestektekst? Laat het ons weten!